Sončna verzija lahkega juga – Umag (ned., 7.6.)

Surf trip na napoved 15 vozlov je lahko pravo doživetje, predvsem pa pozitivno presenečenje ob odsotnosti velikih pričakovanj. Proti morju in vetru sva s Pamirjem krenila ob prb. pol drugi uri. Pot je ob postanku za polnjenje tanka in kopičenje zaloge hrane minila dokaj hitro. Tudi tokrat je bil prehod meje tekoč z nekaj tujimi avtomobili pred nama, saj aplikacija Enter Croatia precej pohitri carninsko kontrolo. Ob prihodu na Punto v Umagu je bilo tam veselo vzdušje, bivakiralo je že nekaj surf vanov s SLO tablicami, veter pa je ravno začel dvigovati. Bilo je luštno za 5ko in freestylerco, v bistvu še malo boljše od napovedi. Na morju pa prava parada vodnih športov, od windsurfov, kiteov, wingov, čez dan, ko je bilo vetra manj, pa najbrž tudi supov. Včasih, ko večina teh new age športov še ni obstajala ali pa še ni bila tako popularna, je bil Umag windsurf spot, sedaj pa je “in” multikulti. 🙂 No, najbolj pomembno je, da, tako na vodi kot na kopnem, vlada simbioza.
Po prb. dveh urah poplesavanja med valovi in slalomiranja med štangami ter Pamirjevega obračanja frontičev, cheesov in poizkusov shak, lazy suzanov in air chachoojev!, je veter počasi spustil. Sledilo je umirjeno (“na izi”) pakiranje brez bežanja pred dežjem, jugo v sončnem vremenu je res fajn.
Za piko na i je sledilo še zobanje vrhunskih goriških Napoleonk, t.j. stara francoska sorta češenj, ki so jo prinesli Francozi v času Ilirskih provinc, po kateri so Brda tudi najbolj znana. 🙂

Še opozorilo, na zadnjih dveh jugo srfarijah je štiri ljudi odneslo, na srečo s srečnim koncem, zato previdnost v spremenljivih vetrovnih razmerah ni odveč.

Foto: Vedli

     

Dodaj odgovor