Čudna zima – Zupo

Nejc Zupan je letošnjo zimo na Kanarcih preživel malo več časa, kot je sprva načrtoval. Na žalost kar nekaj le-tega v popolni karanteni, a vendar mu, po spodnjih slikah sodeč, le ni bilo tako hudo. 🙂

Po prisilnem podaljšanju zimskega pobega na Atlantik se je tudi meni uspelo vrniti v podalpske kraje. Karantena v Španiji je bila brutalna, kar 6 tednov smo bili zaprti v hišo. Potem pa se je z nekaj balkanske iznajdljivosti dalo spet srfati. Sicer samo zelo zgodaj zjutraj oz. zelo pozno zvečer, ampak črtica je črtica!

So pa žal (na srečo?) pogoji letos bili popolnoma porazni. V štirih mesecih je bil dober veter zgolj nekaj dni, v maju pa tudi vala ni bilo več skoraj nič. Tako slabe sezone ne pomnim, niti približno. Kar je v bistvu neverjetna sreča, saj bi bila karantena veliko težja, če bi zunaj bili epski pogoji. Lokalci pravijo, da vsako leto približno enako št. dni dobro piha, se pa veter premika po mesecih, torej si vsi obetajo vrhunsko jesen. Upam, da imajo prav, Windguru Alert je nastavljen!

Dodaj odgovor