Mauritius

Pred kratkim sem naredil spisek spotov, ki jih želim obiskati in na samem vrhu je bil Mauritius natančneje spot La Morne, kjer je na enem mestu 5 različnih valov. Notranjo laguno, ki ima ravno vodo in je prijazna tako za začetnika kot freeride/freestyle, obdaja koralni greben in zimski južni swell se lomi na 5ih različnih točkah:

1. Manawa je počasen in dokaj prijazen val, ki se lomi daleč od obale…
2. Platin Rouge rabi malo večji swell in Ĺžal v času naše prisotnosti nismo uspeli surfati na njem
3. Little Reef je notranji break, ki dela bolje ob oseki. Veter je tukaj malo bolj onshore zato se tukaj večinoma skače
4. Chameau je pravilen velik in počasnejši val za maksimalno 2-3 turne
5. One Eye je ultimativen zelo hiter levi break z večimi sekcijami – perfekcija!

Ampak perfekcija, ki jo ponuja Mauritius ima tudi svojo temno plat. Ob vsaki napaki (predvsem velja to za One Eye) te pričakajo korale, ki so tik pod morsko gladino in morski ježi s 20cm bodicami. Druga nevarnost so morski tokovi, ki te v
večini primerov potegnejo na odprto in ob slabih odločitvah, zlomljeni opremi ali če le to izgubiš lahko za to plačaš tudi ultimativno ceno.

V glavnem uživaških 10 dni (od tega smo windsurfali 9 dni in en dan SUP oz. surfali) na rajskem otoku v dobri družbi in z odlično hrano v restavraciji ENSO, ki jo je pred kratkim odprl naš snowbaorder Rok Flander. Še pridemo!

P.S. Ȍe razmišljate o obisku Mauritiusa, se obrnite na Roka Flandra (rokflander@gmail.com), ki vam bo pomagal do prenočišča, avta… obiščite pa tudi njegovo restavracijo ENSO, ki ponuja vrhunske kulinarične užitke.