Moj prvi loop #10 – Živa Trajbarič

“Bushmanka” Živa je obrnila loop, kar ste nekateri že videli na FB pred kratkim. Živa je poleg Zorane šele druga Slovenka, ki je to uspelo (vsaj po naših info.). Upamo, da bo ta intervju v navdih tudi ostalim puncam, ki si želijo odpeljati loop. Bravo Živa!

Kdaj in kje si odpeljala svoj prvi front/speed loop?
Na Fuerti- Risco del Paso.

Koliko časa/dni ali poskusov si potrebovala, da si odpeljala prvega?
3 dni, da je bil pristanek moker. Že prej pa sem se nekaj metala na drugem spotu, ampak je bilo samo “metanje”.

Te je bilo loopa strah? Te je še vedno strah?
Že sama misel, da se naj vržem naprej na nos je bila adrenalinska, ampak samo naenkrat mi je nekaj švignilo v glavo in sem se vrgla. Mislim, da so bili krivi pogoji in vsi ostali okoli mene, ker so se metali nekam visoko v nebo. Zdaj me ni čisto nič več strah. Mogoče me bo spet na kakšnem drugem spotu.

Odpelješ loop v obe smeri?
Na levo odpeljem in na desno sem probala/probavam/preizkušam/se mečem;) Stall forward, ker je na Fuerti na spotu Punta Blanca malo večji val in na drugo nogo, kakor običajno skačem. Torej na desno. Manjka mi par dni pa bo. No…bomo videli…

Kateri nasvet oz gib je zate ključen pri loopu? Kateri nasvet ti je najbolj pomagal?
Sprva mi je najbolj pomagalo to, da prvo roko stegnem in jo potisnem v smeri rotacije in zadnjo roko skrčim- zaprem jadro. Potem pa, da loop pristanem mi najbolj pomaga, da se najprej odrinem na polno čez chop, val in nato eksplozivno boksnem prvo roko naprej v smeri rotacije.
Če izgubim desko- noge padejo ven iz zank- footstrepsov pomeni, da sem v zraku stegnjena.

Se spomniš največjega crasha loopa? So bile kake posledice?
Ja,tretji poskus, ko smo se nekaj hecali. Bili so “over power” pogoji in imela sem pre-preveliko jadro in potem smo teoretično pogruntali, da obstaja možnost pri kateri se ni treba odpeti iz trapeza, ko skočiš loop, saj itak zapreš jadro in se avtomatsko sam odpneš. Izkazalo se je, da to ni možno. Šla sem direkt v močen kataput, na obraz in odprla ustnico, ter strgala trapezno zanko. Sledil je kilometrski sprehod z opremo po asfaltu in zateklo ustnico. Iz čiste bedarije!

Bi še kaj dodala?
Pri loopu gre za katapult z odrivom- nič drugega! Nasvet: naj vas bo več skupaj na vodi in si vriskajte, skačite in se napolnite z adrenalinom. Takrat je lažje.

14037480_10201923593328692_270875937_o

Dodaj odgovor