Nuklearni maj – “EPSKI” Lanzarote

Dolžen sem še zadnji report prejšnje sezone na Lanzarote. Pomlad se je kar se tiče vetra začela dokaj klavrno. Sicer so delali tisti bolj redki spoti (roko na srce, zelo dobri), ampak ni pa bilo klasičnega vetra, ki prinese večdnevne pogoje. Sredi aprila sva s kolegom sedela na terasi in jamrala, da je to to. Najkasneje aprila pride še zadnji zimski swell, in ker ga ni bilo, to pomeni, da smo imeli eno najslabših pomladi v zadnjih letih. Nikoli ni bilo tiste prave napovedi, ki prinese celotedensko drgnenje. Žal, tudi taka sezona se mora zgoditi.

O, kako sva se motila! Sredi maja se je iznenada prikazal ogromen nevihtni sistem in Windguru je bil kar naenkrat poln zvezdic! Še več, napoved je bila res za cisto cel teden! Sicer smo bili vsi malo začudeni, in prepričani, da se bo v zadnjem trenutku kaj spremenilo, ampak smo se spet motili! Ne le en teden, prav tako ne dva, ampak kar 18 zaporednih dni močnega vetra! Ko sem že mislil, da malih jadr to pomlad niti zmočil ne bom, sem jih tega nuklearnega maja vozil dan za dnem. Celo 3.7 je pela kar 4 dni zapored! Valovi so se vsak dan stopnjevali, od začetnega mehkega windswella, do gigantskih čez-jamborskih batin, katere sem na severnih point breakih vozil zgolj z nekaj lokalci. EPSKO!!

Spodaj ogromno slik, večina z raznih telefonov, gopro, nekaj celo s fotičem. Za konec pa še video čisto zadnjega vala, na večer 18. dneva vetra.

Report: Zupo

Dodaj odgovor