Živa Trajbarič – SLO 21- o prvi PWA tekmi

Živa je mlada srfačica, ki se je v nekaj letih razvila v pravo pravcato fristajlerko, ki lahko tekmuje celo na svetovni ravni. Tega smo zelo veseli in na njeni prvi tekmi PWA na Fuerteventuri smo zelo “online” navijali in upali na kako začetniško srečo in presenečenje. Žal tega ni bilo, čeprav, kot je sama napisala, bi bilo z malo treninga in sreče pri žrebu to definitivno mogoče. Živo bomo spremljali tudi v prihodnje in upamo da bomo videli tudi kakšen surf filmček z njeno akcijo (pa tudi akcijo njenega fanta Žana Ribnikarja a.k.a Ribe đuniorja, ki je tudi top fristajler).

Živa Trajbarič:

“Po resnici povedano se nisem imela namena udeležiti PWA tekmovanja. Prepričala me je Arriane Aukes- ena meni izmed top windsurfačic na svetu. Vsak dan me je navduševala in mi “težila” da se naj prijavim. Na koncu so me punce same prijavile, pokazale moj videoposnetek in ko je prišel e-mail na moj naslov sem ga potrdila. Na dan tekme sem prvič windsurfala v Sotaventu (kar ni bila najboljša ideja, glede na to, da tukaj trenutno živim in bi ga lahko prej preizkusila, vendar pa sem še imela par prekmurskih Bushmans tečajnikov =)).

Pogoji prve dni so bili za 3.0-3.4 jadra (za dekleta) in velik chop na chopu. Kakor močan, zelo močan jugo na Čajni. Srečna sem, ker mi je uspelo premagati Avstrijko 2x, ampak se ti heati na mojo žalost niso šteli.  Pomemben prvi heat pa sem zamudila 3 minute (traja 7 minut). Za tem zamujenim heatom sem se hitro naučila vseh pravil, zastavic in siren. Zdaj vem kako deluje ;). Srečna sem, ker sem zbrala točke za 9.mesto. kar mi pa ni nič pomagalo. Vse ostale heate sem imela nesrečo v žrebu, kjer sem dobila večkrat Oddo Johanne in Arriane Aukes ter Yoli de Brendt (top dekleta na lestvici). Kako bo s tekmovanji v prihodosti še ne vem.”

1 6 5 4 3 2

 

 

 

One Comment
  1. Kako to mislš da ne veš kaj bo s tekmovanje v prihodnosti trenirat pa tekmovat mi smo to žal zamudil

Dodaj odgovor