Veni, vidi, vici – prva PWA zmaga za Slovenijo

Latinski pregovor odlično opiše Linine nastope na Japonskem. Prišla, videla, zmagala!
Dosegla je velikanski uspeh, zmagala je na svoji prvi PWA tekmi v članski konkurenci v slalomu. To je prva PWA zmaga za Slovenijo! Lina Eržen je pred tem med člani že nastopala v freestyle-u in IQ foil-u.

Uspeh ima še toliko večjo veljavo, ker ga je dosegla na nekonkurenčni opremi, vozila je namreč z mladinsko IQ foil opremo, na razpolago pa je imela le dve jadri 6.0 in 8.0. Mladiski IQ foil je sicer soliden, a precej težji od tistih, ki jih uporabljajo proji. Na slabšem je bila v močnem in bolj šibkem vetru. To je bilo zelo opazno v 5. eliminaciji, ko je bil veter precej močan, nekaj tekmovalk in tekmovalcev je vozilo naveden smernik (letos lahko izbirajo ali vozijo foil ali navaden smernik, naslednje leto se spremenijo pravila), Lina pa je imela večje jadro kot so jih imeli fantje. Fantje so vozili 5.0-5.5, punce pa 4ke, druga na tekmi, Blanca Alabau, je vozila 4.6, Lina je tekmovala z jadrom 6.0 in vseeno zmagala! V prenosu se je iz letala videlo, da vozi precej večje jadro od ostalih. Tudi jibe v overpower pogojih na foil smerniku je kar zahteven manever.

Skupno je dobila 4 el. od 6ih in gladko zmagala pred Blanco Alalbau, ki je sicer skupna zmagovalka svetvonega pokala v slalomu.

Video finala 5. el.: https://youtu.be/Osqor7DzrMc?t=3288
Video finala 6. el.: https://youtu.be/Osqor7DzrMc?t=10599

Foto: @jcwindsurf

Dodaj odgovor