September na Danskem – Nejc Zupan

Part Une

V avgustovski pripeki se mi začelo kolcati po Danski. Spomini s tripa izpred dveh let so bili kar preveč živi. In smo se familiarno napakirali v kemper in odšli za dva tedna proti severu.

Glede na to da smo šli konec avgusta in ne “na napoved” nisem prav veliko pričakoval kar se tiče surfanja. Pa je vseeno bilo kar 7 dni dovolj vetra za 5.0! Ker smo veliko potovali okrog sem imel priložnost preizkusiti lepo število Danskih spotov: Romo, Blavand, Bulbjerg, Uggerby, Hende Strand in seveda surfaško meko Klitmoller.

Danska je v pozno poletnih dnevih res odlična destinacija! Ni prevroče, vetra je z nekaj vožnje dovolj, pokrajina je naravnost čudovita, spi se na brezplačnih postajališčih, povsem varno, itd.

Part Deux

Le kakšnih 10 dni po prihodu domov dobim v nedeljo zvečer SMS: “Stari poglej napoved za Klitmoller! Gremo?” Itak da gremo! In smo šli! Dva kombija, 6 surfačev, 4 dni do daske in nazaj. Furali smo zupo, Luka, Tadej, Gorazd, Miloš in Richie. Kdo so šefi so nakazovali Fernandez, Traversa, Stone, Cuban, Lewis, ten Hoeve, Proffitt, Pons, …

Obredno smo žrtvovali dva jamborja in dve jadri. Dile so ostale cele.

Cold Hawaii so septembra res eden izmed boljših spotov v naši “bližini”, na napoved pa sploh!

Report je poslal Nejc Zupan – Zupo.

Dodaj odgovor