Rok Šerona

Rok Šerona je še eden od naših srfačev, ki trenutno živi v tujini. Nahaja se v Franciji v mestecu Pessac (predmestje Bordeaux-a) blizu Atlantika. Tja ga je pripeljala punca in pa bližina valov. Kako se znajde v deželi vina in sira, si preberite v intervjuju.

DSCN1610

Kakšno je življenje v Franciji?
Življenje tukaj je super, še posebej zadnje leto in pol, odkar sem se preselil v bližino atlantske obale!!

DCIM100GOPRO

>Pogrešaš kdaj domače kraje?
Ne preveč, če že, potem so to prijatelji in družina. Sodelujem pa s podjetjem iz Ljubljane, ki mi omogoča, da se na vsakih par mesecev vrnem v Slovenijo. Večkrat tudi pride kdo na počitnice in učne ure srfanja. Če je kdo v bližini, me lahko kontaktira, gremo na kak session skupaj!! J

DCIM100GOPRO
>Kako si se odločil in kaj je bil razlog, da se preseliš v Francijo?
Punca in pa možnost selitve v bolj vzvalovane kraje. J

> Je težko najti delo za preživetje v Franciji?
Največja ovira na začetku je jezik, ampak zaradi velikega števila mešanega prebivalstva, se najde tudi kaj za tujegovoreče iskalce dela. Se je pa priporočljivo naučiti francosko, že iz vidika družabnega življenja.

>Kaj počneš v zadnjem času?
Čimveč časa poskušam preživeti na valovih, na »pedlarci«, uspe mi približno 2-3 krat na teden, windsurfam bolj poredko (nameravam vse nadoknadit!! J), 2-3 krat na teden igram tenis. V kleti me čaka še kite, pogoji tukaj so večkrat primerni za »kajtanje«. Preostali čas poskušam še kaj zaslužit, da je kaj za v hladilnik, začenjam se ukvarjat še z višinskimi deli, da bo možno še dat kaj na stran in vsake toliko pobegnit na bolj vetrovne predele sveta!

DCIM100MEDIA

>Kateri vodni šport te sedaj najbolj pritegne?
Še vedno windsurfing na valovih, ampak zaradi pomankanja pogojev za to disciplino, se veliko več posvečam srfanju, saj imam super pogoje oddaljene slabo uro vožnje od doma. Za dobre pogoje za windsurf se je potrebno peljati kakšni 2h in pol do otoka »île d’oleron« ali pa na otok »île de ré«.

IMGP4103
>Spremljaš kaj slovensko wsurf sceno? Bi kaj povedal na to temo?
Bolj poredko, tu pa tam pregledam style team in pa kaj se najde na Facebook-u.
Mislim, da se v Sloveniji, na področju windsurfinga dogaja kar nekaj stvari. Globalno, windsurfing ni najbolj popularen in tudi ne dosegljiv šport. V Sloveniji obstaja nekaj windsurf šol, internetnih portalov, eventov, proizvajalcev opreme itd. in mislim, da šport pri nas “živi”!

>Koliko wsurf/kite/surf dni si imel v 2015?
Ne štejem, na grobo pa približno 20 windsurf dni in verjetno okrog 120 surferskih.

DCIM100GOPRO>Kakšni so plani za 2016?
Preživeti čimveč dni na valovih, v jeseni več windsurfat, naučiti se »kajtat«, do zime našparati dovolj, da bo za kak mesečni pobeg nekam na windsurf spot!! J

>Bi kaj sporočil slovenskim surfačem?
hang loose J

>Hvala!

Dodaj odgovor