Rok Flander

Nekaj časa je že preteklo odkar smo nazadnje objavili intervju v tej rubriki. Tokrat predstavljamo Roka Flandra, nekdanjega profesionalnega deskarja na snegu in svetovnega prvaka (Arosa, 2007), ki živi na Mauritiusu. Rok je vzporedno s svojo profesionalno kariero deskanja na snegu gojil tudi strast do jadranja na deski, še posebno jahanja valov. Tako ga je pot pripeljala na Mauricius. Sprva je tja zahajal na srfaški dopust, a ga je znani valovarski spot One Eye tako navdušil, da se je odločil tja preseliti. Na Mauriciusu si je ustvaril družino in se, ko ni na valovih, ukvarja tudi s turizmom.

Pred kratkim si zaključil profesionalno kariero kot deskar na snegu, je bila to težka odločitev, si jo načrtoval že dalj časa, kako gledaš na svojo športno pot?
Predvsem mi je sedaj jasno, da bi moral to odločitev potegniti že kakih pet let nazaj. Zadnjih nekaj let namreč nisem več užival v tekmovalnem deskanju in je bilo vse skupaj bolj muka kot kaj drugega, kar se je odražalo tudi na rezultatih. Zaključek športne kariere, ki mi je praktično osmišljala življenje do predkratkim, je bila težka odločitev, vendar spontana kot tudi vse ostale odločitve v mojem življenju.

Kakšno je življenje na Mauritiusu?
Kamor koli greš je življenje pač tako kot si ga narediš. Za nas trenutno precej pestro, saj imamo doma dve letno hčerkico. Sicer Mauricius odlikuje zelo ugodna klima, ki je praktično celo leto z izjemo januarja in februarja, ko je vroče in vlaga, nekako idealen kraj za bivanje.

Kako si se odločil in kaj je bil razlog, da se preseliš na Mauritius?
Razlog zato, da sem se preselil na Mauricius, je bil val, ki se imenuje One Eye. Ultimativna izkušnja, ki jo je težko primerjati s katerim koli drugim občutkom. No sedaj je razlogov več predvsem pa je to moja družina, ki sem si jo ustvaril tukaj.

Pogrešaš kdaj domače kraje?
Slovenijo zelo pogrešam, saj je to ena najlepših dežel na svetu. Zelo pogrešam prijatelje. Nekateri me vsake toliko obiščejo tukaj na Mauriciusu. Pogrešam tudi slovensko hrano.

S čim se ukvarjaš na Mauritiusu?
Ukvarjam se z windsurfingom, kar je poleg družine absolutna prioriteta.

Kaj počneš v zadnjem času?
V zadnjem času se nekoliko ukvarjam tudi s turizmom.

Kateri vodni šport te sedaj najbolj pritegne?
Še vedno me najbolj pritegne windsurfing, torej jadranje na velikih valovih. Dostikrat pa vozim tudi SUP na velikih valovih.

Spremljaš kaj slovensko wsurf sceno? Bi kaj povedal na to temo?
Ne spremljam, kaj se dogaja doma.

Koliko wsurf/kite/surf dni si imel v 2017?
Dnevov ne štejem, sem pa skoraj vsak drugi dan na vodi, če je le vala za cež glavo.

Kakšni so plani za 2018?
Plani so, da bi ostali zdravi.

Bi kaj sporočil slovenskim surfačem?
Pozdrav vsem tudi tistim, ki me ne poznajo. 🙂
Najlepša hvala in srečno! 😉

Še nekaj fotk, vse objavljene v intervjuju so s spota One Eye.

Dodaj odgovor