PWA&IWT Čile povzetek tekmovanja

V prvem tednu aprila je v Čilu potekalo PWA in IWT wave tekmovanje (5*), ki šteje za svetovni pokal. Bili smo priča eni najboljši wave tekem v zgodovini. Za vrhunsko organizacijo je poskrbela lokalna skupnost v Matanzasu, kjer je izredno močna windsurf scena. Matanzas nudi izjemne “down the line” pogoje na levo nogo oz porttack (levi val). Prav na koncu tekmovanja, zadnji dan, pa je prispel ogromen swell in poskrbel za sanjski zaključek tekmovanja. Užitek je bilo gledati največje mojstre windsurfanja na valovih, kako premikajo meje v masthigh pogojih. Konkurenca med srfači je bila neverjetna, saj je bilo 20 fantov, ki so bili kandidati za končno zmago, kar je naredilo tekmovanje še bolj zanimivo. Taka tekmovanja so najboljša promocija za naš šport. Matanzas bo gotovo na sporedu tudi naslednje leto, kot dogodek 5ih zvezdic, kar je bil letos prvič, pred tem so bile v Čilu že IWT tekme in tekma nižjega ranga (PWA&IWT) lani.

Letos je koledar wave tekmovanj izjemen, še boljši kot lani, ko je prišlo do združitve PWA in IWT dogodkov, najboljši v zgodovini, na sporedu so najboljše lokacije za windsurfanje na valovih po celem svetu.

Zmagovalec Matanzasa je bil zasluženo Camile Juban, med puncami pa Lina Erpenstein. Rezultati so tukaj.

Če tekme niste gledali, si poglejte v posnetku polfinale in finale (nedelja). Zares vredno ogleda! LINK (polfinale se začne na 3:11:52 )

Od Flikka tekmovalcev se je najbolje odrezala Coco Foveau, ki je bila 7., Miguel Chapuis je bil 9., Bernd Roediger pa 17.. Bernd je bil zmagovalec wave tekme na Japonskem februarja in je skupno 4..

Foto: Fish Bowl Diaries

Dodaj odgovor