PWA koledar 2020

Pri PWA so predstavili okviren koledar tekem za sezono 2020 s podobnim razporedom in številom tekem po disciplinah kot prejšnja leta. Ob odpovedi SL tekem na Japonskem in v J Koreji se bodo najboljši windsurferji lahko pomerili na 6 slalomskih, 5 wave in 2 freestyle tekmah.

Slalom je letos doživel veliko spremembo, in sicer po novih pravilih bodo tekmovali v vetru od 5 vozlov naprej, tekmovalci pa bodo imeli možnost izbire med foil in klasičnim smernikom. Ob morebitnem ojačanju vetra bi tekmovalci s foilom izgubili prednost in obratno, bomo videli kako se bo novost izkazala v praksi.

Freestyle disciplina tako kot že nekaj let nima dovolj tekem, saj je poleg finala na Syltu na sporedu le se klasična Fuerteventura. Valovarji pa bodo imeli kar lepo število tekem, če ne bo odpovedi. Lahko bi bila še kakšna z drugačnimi razmerami za večjo raznolikost. Je pa že dejstvo, da bo ob sodelovanju z IWT zopet na sporedu Hookipa zelo spodbudno.

Najboljši slalomisti se bodo letos zbrali tudi na Bolu na Braču. Po novem pa bodo vsi dogodki v okviru PWA rangirani z zvezdicami, glede na zastopanost disciplin in višino denarnega nagradnega sklada.

PWA objava          PWA koledar

Dodaj odgovor