Priprave naših tekmovalcev na sezono #1 – Jan Kosmina in Filip Rogelj

Jan Kosmina
Po naporni sezoni 2016 na PWA slalom touru sem najprej 1 mesec preživel doma v Kopru. Po kratkem počitku pa so se takoj začele priprave za sezono 2017 z mojim kondicijskim trenerjem. Odločili smo se, da bomo november, december in januar, dokler ne grem na Lanzarote, naredili take fizične priprave kot jih windsurf še ni videl. Garal sem vsako jutro in popoldne. Trening smo začenjali ob 6:30 zjutraj in odvisno od vetra potem naredili še popoldanski trening!

Nato je prišel 20.1. in sem se s trening partnerjem Matkom Jovanovičem odpravil na Lanzarote za zimski trening na vodi. Tu je bil še bolj pester ritem, saj smo vsako jutro imeli fizične treninge, nato smo bili 11:00-17:30 na vodi, kjer smo trenirali simulacije regat in trenirali razne specifične zadeve na vodi in nato ob 20ih še večerno raztezanje.

Zdaj me čakata še dva mesca treninga na Gardskem jezeru, kjer bo največ poudarka na trimanju opreme in potem 3.5.
prva etapa svetovnega pokala v Koreji!

Trenutno imam majhno poškodbo na nogi, malo natrgano mišico, ampak čez kašen teden bo poškodba pozdravljena.

Letošnji slalom koledar ima 7 etap:
-KOREJA
-JAPONSKA
-COSTA BRAVA
-FUERTAVENTURA
-DANSKA
-SYLT
-NOVA KALEDONIJA

Zelo se veselim sezone in verjamem, da bo zelo uspešna. Prišel je že čas, da jim Slovenci damo vetra. 🙂
Lp Jan Kosmina SLO-9

Filip Rogelj
Pošiljam tople pozdrave iz Karibov, piha vsak dan, treninga na vodi je veliko, zato se ti tudi opravičujem za pozen odgovor. Za letošnjo sezono se pripravljam na otoku Curacao, ki je nasproti Bonairea. Priprave trajajo vse skupaj 2 mesca
in pol. Stanujem z lokalci, ki so tudi tekmovalno usmerjeni v ta šport, zato je poteka debata 24/7 o windsurfingu. Vetra tukaj ne zmanjka, letos je ena boljših sezon kakor pravijo. Za Letošnjo sezono hmmmm… Razmišlajm, da bi šel celo na turo Efpt tekem, ampak ne vem, kako mi bo zneslo s šolo in ostalimi dejavnostimi.
Prva tekma se začne v začetku maja v Podersdorfu, ki se je nameravam udeležiti. V sezoni si vglavnem želim veliko dobrih sešnov na vodi z prijatelji, brez poškodb letos, dobrih rezultatov na tekmah, predvsem pa veliko vetra.

Lep pozdrav,
Filip Rogelj SLO 23

Dodaj odgovor