PINGVINI, BRAAI & VALOVI (CAPE TOWN TRIP)

Žeho je sestavil odličen report iz zimskega windsurf tripa v Cape Townu. 🙂 

Mulc je hotu videt pingvine, moja dobro jest, jst pa dobr srfat, izkazal se je, da mormo v Cape town.

Tole je top 15 doživetij v Cape townu, ki smo jih doživeli s familijo na tem nepozabnem tripu.

BRAAI = južnoafriški roštilj
BAKKIE = pickup jeep
BREKKIE = zajtrk

– Selfie s pingvini in surfanje na valovih z morskimi levi, ki se ti režijo iz vode, ko ti ukradejo val.

– Srečanje z velikim belim morskim psom iz oči v oči – v Akvariju dveh Oceanov.

– Vrhunske in dokaj poceni restavracije. Tukaj je praktično vse narejeno na braaiju, zame so bili vrhunec goveji in nojevi stejki, morske specialitete ter sveže tropsko sadje. Cape town slovi kot ena izmed svetovnih gurmanskih prestolnic.

– Raziskovanje spotov in okolice Cape towna z bakkijem polno naloženim z windsurf in surf opremo. S familijo smo kombinirali surfaške in popotniške avanture, saj je mesto z okolico idealno za to kombinacijo.

– Big day na Milnertonu z jadranskimi lokalci, ki velja za kraj kjer so pogosto opaženi morski psi in ostale morske pošasti. Pogoji so bili kar epski, a vsak val, ki se nam je zaprl na glavo, je nas in opremo pral ko v centrifugi…, neprecenljivo. Ta dan je vsak od nas nekaj žrtvoval oceanu, jaz na srečo samo buške, praske in modrice, ostali pa žal tudi kose opreme.

– Zgodnje jutranji windsurf sešen na zloglasnem Haakgatu, ko skoraj sam furaš velik in clean val. Ko se ves nasmejan odpraviš na brekkie pa se šele začenja nabirati gužva na spotu.

– Rajdanje na mističnem Paternostru po tem ko se na plaži komaj izkoplješ ven iz peska s svojim bakkijem. Po super sešnu pa gurmanska večerja s frendi v restavraciji na obali s pogledom na spektakularen sončni zahod.

– Ostri cut backi na turkiznih in strmih valovih spota Scarbrough na Rtu dobrega upanja.

– Sešen na Melkbosu – spotu pred bajto, ter po hudem sešnu na terasi pivo s frendi in medsebojno podoživljanje sešna. Jadranski lokalci smo dokazali, da talent za rajdanje vsekakor imamo, moramo samo čimveč furat na dobrih pogojih da se lahko kosamo s proji.

– Furanje s proji iz celega sveta, ki nad tabo obračajo loope in ful špricajo s sprejem ter ti pokažejo, koliko je še mesta za tvoj napredek.

– Jutranji pedlarski sešni v rahli meglici in mrzli vodi, ko ne smeš niti slučajno razmišljati o tistih živalih pod vodo, saj bi zbežal iz vode in zamudil hud sešen. Če so lokalci skos v vodi, potem zgleda ni panike.

– Spektakularen botaničen vrt Kirstenbosch, ki velja za enega najlepših na svetu in kjer te že sam sprehod skozi njega vrže v meditacijo.

– Brekkie na sobotni jutranji tržnici v nekdanji tovarni Old biscuit mill v centru mesta, kjer te omamne dišave že na vse zgodaj zjutraj prisilijo, da se ne moreš upreti mesnim in ribjim specialitetam z braaija. Popoldansko kosilo pa med vinogradi Stellenboscha na spektakularni lokaciji pod hribi na obrobju mesta. Za zaključek dneva je sledila vožnja ob sončnem zahodu po slikoviti panoramski obalni cesti Chapman’s Peak Drive.

– Prijazni domačini s svojo odprtostjo in pristnim nasmehom, a vseeno vsak večer zakleneš rešetke na vratih hiše, mimo barakarskih naselij pa se odpelješ kolikor hitro je možno.

– Vodna kriza v mestu, ki te opomni da osnovne življenjske dobrine niso neomejene.

Waka waka to je AFRIKA!

Dodaj odgovor