Moj prvi loop #7 – Jure Černec

Jure Černec – Riba je nekdanji Styleovec, ki je aktivno deloval v Style teamu, sedaj pa deluje v ŠD Alive, kjer vodi Alive surf šolo. Po osnovni windsurf “izobrazbi” je freestyler, ki pa so mu zelo domači wave pogoji. Veliko se ukvarja tudi s srfanjem na valovih oz. pedlanjem. Kaj je povedal o svojem prvem, si preberite v nadaljevanju…
DSC_0057
Se spomniš kdaj in kje si odpeljal svoj prvi front/speed loop?
Prvega sem odpeljal in pristal 2006 v Punatu. S freestyle desko in sposojenim jadrom 🙂
 
Koliko časa/dni ali poskusov si potreboval da si odpeljal prvega?
Za pristanek prvega recimo med 15 in 20 poizkusi. Če pa želiš postati konstanten v “loopiranju” pa je potrebno dosti vaje na različnih pogojih in jakostih vetra.
 
Te je bilo loopa strah? Te je še vedno strah?
Strah je premagala želja po tem, da se ga naučim. Sicer je bilo potrebno malo stisnit zobe ampak je šlo. Neugoden občutek je še prisoten pri kakšnih višjih skokih in močnejšem vetru. Vendar se slednje da rešit, če si “nasrfan”.
 
Odpelješ loop v obe smeri?
Načeloma ja. Vendar je rotacija z desno naprej malo bolj nepredvidljiva in posledično z manj kontrole.
IMG_4431 IMG_4432
Kateri nasvet oz gib je zate ključen pri loopu? Kateri nasvet ti je najbolj pomagal?
Ključna je odločnost za izvedbo loopa. Najprej si dobro pogledati kak video in prebrat teorijo. Pomaga tudi, če imamo zraven na vodi koga, ki loop že obvlada.
 
Se spomniš največjega crasha loopa? So bile kake posledice?
Največji crash, ki se ga spomnim je bil na Sunset beachu(CT). Prerotiral sem rotacijo in pristal flat na desko in je malo zaškripalo v kolenu.
 
Bi še kaj dodal?
Loop naj bi bil preprost trik, saj v bistvu je. Samo še vseeno treba naredit prvega 🙂
Če želite super pogoje za učenje loopa se nam lahko pridružite na Karpathosu to poletja, http://www.alive.si/video/karpathos-kamp
IMG_6842

Dodaj odgovor