Maroko wave windsurf camp, 17.-27.5., QWS šola

Ni besed, ki bi opisale veselje, da se po štirih dolgih letih premora ponovno vračamo v Maroko. Sidi Kaouki je sanjski wave spot za navdušene windsurferje, kajtarje, surferje in SUParje. Valovi, veliki od 1 – 3 m, se lomijo na dolgo, varno peščeno plažo, tako da je spot primeren tako za tiste, ki ste že suvereni v valovih, kot tudi za tiste, ki bi se tega radi naučili.
 
Na našem windsurf campu v Sidi Kaoukiju dnevno določamo program aktivnosti – glede na razmere (veter, valovi) izbiramo pravo igračo – surf, SUP, SUP z windsurf jadrom, windsurf. Posebnost našega wave doživetja v Sidiju je delo v manjši skupini (do 20 oseb) in t.i. windsurf safari – če razmere v Sidi Kaoukiju niso optimalne, se skupaj s prikolico z naloženo windsurf opremo odpeljemo na raziskovanje ostalih bližnjih spotov (Essaouira, Taginza). Z najetimi avtomobili imamo možnosti za raziskovanje bližnjih windsurf spotov in ostalih naravnih lepot Maroka.
 
Jutra začenjamo z jutranjim razgibavanjem, po obilnem zajtrku na terasi windsurf centra s pogledom na Atlantik pa se posvetimo video analizi naših akivnosti iz prejšnjega dne. Ko se veter dovolj okrepi in obrne v pravo smer, se zgodaj popoldan odpravimo v vodo v upanju, da odpeljemo val svojega življenja.
 
Nameščeni smo v novo zgrajenih avtentičnih Maroških apartmajih za 2-4 osebe, opremljenih v pisanem maroškem slogu in s pogledom na Atlantik. Vsi apartmaji imajo kuhinjo ali kuhinjsko nišo ter kopalnico in so od windsurf centra oddaljeni le nekaj minut hoda, v sklopu apartmajev pa je tudi bazen. Zajtrki so organizirani v restavraciji windsurf centra, na čudoviti terasi s pogledom na morje. Večerje niso vključene v ceno paketa. Po želji jih bomo organizirali skupaj, v kateri od pristnih maroških restavracij za obzidjem bližnje Essaouire, ali pa si jih bomo privoščili v pravem Maroškem slogu: maroške dobrote, tajin, na plaži, z nogami v pesku, ob svetlobi prasketajočega ognja.
 
Quiksilver windsurf šola v Maroku organizira wave windsurf tečaje, predpogoj za udeležbo pa je obvladanje manjše windsurf deske (pod 100 litrov) in suvereno znanje vodnega štarta.
 
Letalske karte so ta trenutek še poceni, zato je zgodnja prijava ugodnejša.
Termin: 17.-27. maj, odhod iz Trevisa.
 
Kako smo se imeli v prejšnjijh letih? http://vimeo.com/67012038
 
Če bi se nam rad pridružil na našem Maroškem wave doživetju, klikni na
http://www.windsurfer.si/prijava/sidi-kaouki za več info in prijave.
 

Dodaj odgovor