Lina in Val o njuni prvi tekmi

Lina, Val in njun oče, so se oktobra odpravili na prvo EFPT tekmovanje, kjer (kot smo že poročali), je Lina osvojila neverjetno 5. mesto, Val pa je odlično tekmoval ob izredni starejši konkurenci. Povzetek dogodka bi lahko bil: “Kar eni” Slovenci so prišli “gor” in naredili “raztur”.

V nadaljevanju vam v kratkem intervjuju predstavljamo, kako sta mlada surfača doživela ta dogodek, še prej pa nekaj zanimivosti o tekmi, ki nam jih je zaupal oče Igor. Vsi trije so bili navdušeni nad organiziranostjo in obsežnost dogodka, česar pri nas kar se tiče surfanja nismo vajeni. Ogromno ljudi, tako organizatorjev, kot obiskovalcev in nekajdnevni dogodek je navdušil vse tri.

 

Pred tekmo naših dveh ni poznal praktično nihče, razen nekaj družin, s katerimi so skupaj trenirali letos poleti v Grčiji. To se je za vedno spremenilo. Lina in Val sta na tekmi pokazala prav vse kar sta znala do takrat. Oče je povedal, da še pri prostem srfanju ni videl toliko odpeljanih trikov. To je dobro, saj se glede tekmovalnosti in zbranosti v prihodnje očitno ni treba bati.

Lina je, kot že velikokrat omenjeno, tekmovala odlično.

5. mesto bi se kaj kmalu lahko nadgradilo v 4. a je  bil njen heat proti nemki Johanni Ruemenapp, kjer je bila celo v prednosti, žal razveljavljen (regularno, zaradi slabega vetra). Lina je bila lažja in imela večje jadro in je uspela narediti Air Jibe in s tem vodila proti boljši tekmovalki. Njun heat je trajal tri kar dni! Vse skupaj sta bili na vodi 4 ure in pol, od tega zadnji dan 1,5h v katerem je Lina, kot že rečeno, pokazala malce več. Lahko rečemo, da se je tri dni vse vrtelo okrog njiju, kar je bila odlična reklama za našo Lino.

Svetovna prvakinja Sarah-Quita Offringa je zadnji dan po kratkem pogovoru z Lino dejala: “Kaj? 12 let!? Ti me boš zamenjala na vrhu!”

Sarah Quita in Lina

Valu (ki je mimogrede še spomladi delal samo Chop Hop!) so se na tekmi uresničile sanje. Ampak malce drugačne, kot bi si mislili. Prvič je preizkusil Tow-in (Facebook povezava). Mladeniču je takoj uspelo štartati (kar je dokaj težka naloga) in se je odvlekel cel krog ter imel celo odličen poizkus trika. In imel še par dobrih poizkusov.

Sicer Val v izjemno močni konkurenci starejših srfačev ni imel kaj prida možnosti a se je vseeno izkazal in prejemal veliko pohval in občudovanja. Odpeljal je vse kar zna in se izkazal kot odličen tekmovalec.

 

 

Že takoj je pritegnil pozornost gledalcev, tudi “šefa” Continentseven.com Chrisa Presslerja. Ta je pristopil do njega in ga vprašal, če zna kakšen trik. Val je skočil v vodo in mu v prvem poizkusu pokazal prvi trik. Nato je Chriss vprašal, če zna še kaj in val je šel ven in nazaj grede pred njim naredil še drugega. In nato še tretjega. Chris je ostal brez besed in ga tudi posnel in bodo Valovi triki kmalu objavljeni na C7.

Val Eržen v družbi najboljših

Skratka, Lina in Val sta na Nizozemskem pretresla EFPT sceno.

 

Lina z nosači

 

 

Zdaj pa še nekaj vtisov o tekmi direktno iz njunih ust:

Spot?
Lina (L): je eden lepših spotov
Val (V): super spot
Tekma?
L: nepozabna izkušnja
V: osupljivo
Organizacija?
L: od njih se lahko učimo
Tekmovalci?
L: prijazni, zabavni, novi prijatelji na vsakem koraku
V: veliko vzornikov na kupu
Ljudje?
V: prijazni ljudje
Prijatelji?
V: veliko novih prijateljev
Gledalci?
L: veliko gledalcev, ki dajejo veliko spodbude za vse tekmovalce
V: veliko gledalcev in navijačev
Vreme?
V: premalo vetra
Moji heati in triki?
L: moji hiti so presenetili mene in vse ostale, saj sem v vsakem hitu prikazala vse kar znam
V: prekratki hiti na tekmi, pokazal sem največ v danem trenutku
Hrana?
V zelo dobra
L: odlična
Spanje?
V: sladko
L: kot ponavadi prekratko
Nove izkušnje?
V: pritisk tekme je blagodejen, nova izkušnja v tow-in
L: mislim, da sem jih dobila ogromno
Presenečenje?
L: moja tekma in rezultat
V: ko so me videli sotekmovalci
Najslabše?
L: dolga pot
Najlepše?
L: moje 5. mesto
V: Brouwersdam
Najhujše?
L: hit brez vetra
Bi ponovila?
L: itak
V: tekmo bi ponovil 100x
Kaj bi spremenila?
L: naročila bi več vetra

Lini in Valu želimo uspehe tudi v prihodnje, veliko sponzorjev :), uspešnih tekmovanj in predvsem zabavo pri vsem kar počneta! Vse to želimo tudi preostali družini.

Dodaj odgovor