Lina Eržen bronasta na mladinskem EP v iQFoil

Lina Eržen je na evropskem mladinskem prvenstvu v novi olimpijski disciplini iQFoil v fancoskem Brestu osvojila bronasto medaljo! Val Eržen je osvojil odlično 15. mesto v U19!
Čestitamo tekmovalcema in ekipi Eržen! 🙂

Rezultati: https://2022iqyjeuropeans.sailti.com/…/race-resultsall

Nekaj besed očeta Igorja (vodja ekipe):

“Evo ekipa je srečno prispela domov in zdaj je pravi čas za kratek povzetek zadnjih dveh tekmovanj v letošnji sezoni. Osredotočil se bom na mladinsko evropsko prvenstvo, ki nam je prineslo največ.
Lina je vseskozi držala zlato sredino deseterice, ki je varna razdalja, tudi če se ti pred borbo za medalje zgodi kakšen kiks.
No njej se ni in je zadnji dan, ko je bil na vrsti boj za medalje, pokazala briljantne vožnje, ki so ji na koncu prinesle bronasto kolajno! Moram poudariti, da je bila skupina desetih najboljših deklet izredno težka in da je bilo možno vse.
Val Eržen je z svojimi vožnjami pokazal ogromen napredek in se zasluženo uvrstil med 15 najboljših v Evropi. Poudariti je treba, da je bil Val daleč najmlajši v skupini U19.
Za cilj na prvenstvu si je postavil, da se za zadnji dan tekmovanja uvrsti v skupino desetih najboljših in se vključi v boj za medalje.
Moram povedati, da je bil Val predzadnji dan rednega dela tekme zelo blizu svojega cilja, saj je zasedal 11. mesto in točko zaostajal za desetim. Zadnji dan se je vozil maraton, ki šteje za dve regati in Vala je doletelo najslabše možno, saj je zataknil stisnjen kup trave, ki ni in ni hotel pasti s foila. Medtem, ko se je mučil s travo, je zgubil brzino in skoraj vsi so mu ušli in jih ni mogel več dohiteti. Sanj o tem, da bi Slovenija imela dva finalista, je bilo konec. Padel je na 17. mesto, ki ga je potem z dvema odličnima vožnjama izboljšal še za dve in pristal na končnem 15. mestu, kar pa je seveda super, super rezultat!
Še povabilo za konec: sprejem za naša dva junaka bo v Kopru, in sicer nekje med 21. in 28. novembrom, točen datum bo objavljen naknadno. Vabljeni!”
 

Dodaj odgovor