Lanzarote – Zupo

Nejc Zupan je poslal super prvi report letošnje zime na Lanzaroteju. Upamo, da kmalu sledi še kakšen. Še nagradno vprašanje: “Ali se je srfaču na naslovni fotki uspelo izogniti pranju?” 🙂

Ob povratku prvega fotra domov pod Alpe se spodobi, da objavim report iz letošnjega pobega zimi na otok Lanzarote.
Zadnja dva tedna je bilo vreme extra slabo, ogromno dežja in neviht. Skratka vrhunski pogoji za windsurf! Valove smo vozili skoraj vsak dan, kakšen dan vmes smo spustili zgolj za recharge in opravljanje familiarnih obveznosti.
Vetra je bilo res ogromno, nekajkrat celo za 3.7, večinoma za velike štirke ali male petke. Valovi pa kot se spodobi, masivni.
Vozili smo vse od “turističnih” spotov v Costa Teguise do lokalnih specialitet Matagorde in Jameosa ter za smetano na vrhu še kakšno “pedlarsko” side-off glassy poezijo. Gužve popolnoma nič, kot sem na tukajšnih spotih že navajen. Bi si v bistvu kar želel, da bi kdaj bil še kakšen surfač več, ni ravno prijetno popolnoma sam sredi Atlantika izzivat nesreče. 🙂
Ko smo že pri nesreči … obvezne dajatve bogovom morja so tudi tokrat bile, in sicer: dve deski (ena malo pobuškana, druga kar dobro vržena na skale) in dve 4.7-ki (ena malo za pošit, druga samo za v smeti). Aja, pa en bootie, cena za centrifugo na Jameosu.
Z Mič-em ostajava na otoku še nekaj časa, se javim ko bo kaj novih fotk!

Dodaj odgovor