K(o)ronska zima – Zupo

100 let se že nism oglasil, tako da sem zdaj kar vse na kup nametal. Malo sem bil len, malo pa sem moral počakat z objavo slik, ker je ena s Jameosa prišla v nemški surf magazin 😉

Letošnja sezona je čisto čudna. Otok prazen, turistov malo, spoti pa nabasani. Lokalci so že eno leto na sociali in samo surfajo cele dneve. Če že pride kakšen turist, je garant surfač. Vetra je najmanj v zadnjih 7ih letih, in piha iz nenavadnih smeri, ponavadi zelo light ali pa 30+ vozlov. Valovi so gigantski ali pa miniaturni. Tistih klasičnih Lanzarote pogojev z logo high valovi in vetrom za 4.7 je letošnjo zimo bilo res minimalno.

Kar ni nobena ovira. S pridom uporabljam novo 95-litrsko šunko, pošejpano za švoh vetr in valove, ki se v točno takih pogojih več kot odlično obnese! No, z nekaj vožnje in zgodnjega vstajanja se je dalo ujet tudi prav magične pogoje za “proper” wave desko! Ogromno je pedlanja, SUPanja, itd. Prav tako je bilo letos nenormalno veliko dežja in se je cel otok ovil v zelenje — veliko priložnosti za osvajanje in raziskovanje vulkanov. Pa še podmladek sem začel navajati kako se lok drži. Skratka mega koronski pobeg! Maske so sicer obvezne povsod, tudi zunaj, ampak je vse odprto, trgovine, restavracije, šole.

Z aprilom se 🤞🤞 začenja spomladanska sezona pasatnih vetrov. Z malo sreče bo vsaj tako dobro kot https://vimeo.com/318256881, https://vimeo.com/210076090 ali https://vimeo.com/322937498.

Pridite kaj na obisk!

Report: Nejc Zupan – Zupo
Foto: https://tombrendtcoach.jimdofree.com/https://russellgroves.pro/ in http://portfolio.uzupan.com/

Dodaj odgovor