Fuerte – big day s Slovenci!

Živa Trajbarič – Bushmans je poslikala in opisala dogajanje na vodi, ko so pred kratikim na Fuerto prišli veliki valovi. Tudi slovenska srfača, tamkajšnja lokalca, sta bila med tistimi, ki so se podali med te velike bule.
Klinki na sliko za povečavo.

Veliki valovi na Fuerteventuri so zvalovili vse do 10 metrov. In ne samo, da so ga vozili najboljši (Thomas Traversa-FRA in Leon-GER). Tudi naša dva pogumna Slovenca sta si ga privoščila. Žan Ribnikar in Borut Lukič kapo dol.

Že ko sem stala, kakor fotograf na obali in slišala zvok grmenja valov so mi od straha škripala kolena. Fotografija je eno, ampak doživetje je popolnoma drugo. Priporočam vsem, da si to privoščijo in pogledajo. Narava je čudovita. Še bolj čudovito pa je videti človeka, ki jo zna izkoristiti.

Vsega skupaj je pokalo cel teden. Prvi dan je Traversa nabijal Airiale, katero sliko ste morda že videli. Drugi dan, ki se je vpisal v zgodovino valov na Fuerti, pa je Leon iz Nemčije vozil sete velike 10 metrov. Ta dan so bili največji seti. Tudi on je vrgel kak airial za slavno fotografijo. Traversa tega dne ni vozil, saj si je poškodoval nogo.

Naša Bushmana Žan Ribnikar in Borut Lukič, pa sta vozila dan s slavnimi Francozi in nekdanjimi tekmovalci. Seti tega dne so bili do 8 metrov. Fanta sta zmagala!

Dodaj odgovor