Fuerta sindikalni izlet

Tradicionalni izlet jadranskega windsurfaškega in surfaškega sindikata v kanarski turističen mehurček. Udeležilo se nas je kar precej članov jadranskega windsurf in surf sindikata oz. jadranskih lokalcev.

Dnevni program je bil super: windsurfat, ko je veter, posurfat vse valove na ta dobrih spotih glede na swell in plimo, po sešnih pa obvezna rehidracija s cervezo. Ker so na otoku lokali in restavracije odprti smo si lahko privoščili tudi lokalne gurmanske užitke.

Bilo je tudi kar precej druženja in sešnov s člani, ki so iz jadranskega sindikata prestopili v kanarski sindikat. Kanarski sindikat pač svojim članom ponuja bolj konstantne pogoje za trening.

Vetra je bil bolj malo, so nas pa zato razvajali odlični valovi vseh velikosti. Zame je bil zagotovo vrhunec surfarij, ko sva šla z Bobotom s čolnom ob zgodnji jutranji uri na zloglasni pointbrejk pod vulkanom na manjšem otoku nedaleč od pristanišča. Cel spot sva imela zase in pofurala sva skoraj vse valove, ki so se več sto metrov daleč lepo lomili na vulkanski reef. Poleg hrumenja valov, ki so se lomili na vulkanski greben, je bilo slišati samo še najino vriskanje na koncu vsakega pofuranega vala. Komur se ni dalo zgodaj vstati je pač zamudil epski sešen. No še dobro, saj gužve ni bilo.

Doživeli smo tudi peščeni vihar, pesek je bil povsod v luftu ter med zobmi in sredi dneva sonca sploh ni bilo videti.

Sezona surfaških sindikalnih izletov je odprta, kam naslednjič?

Report in foto: Žeho

Dodaj odgovor