FOTRI RIPAJO LANZA

Par fotrov s familijami smo se zbrali na Lanzarotu, kjer kraljujejo predvsem levi pointbrejki.
Zupo se je vsekakor izkazu za zanesljivega lokalnega vodiča, saj nas je glede na napovedi vozu na najbolj optimalne in radikalne spote. Zrihtu nam je hude valove, veter, fotke, roštilj po sešnih in občasno varstvo za mulce.
Da smo bli sami na vodi, je blo pač treba zgodi vstajat. Zjutraj so bli mega pedlarski sešni, ko ni bilo vetra so bili valovi glassy. Ko pa je bil zjutraj veter, valovi in so lokalci še poležavali, smo imeli solo windsurf sešne. Pofural smo vse hude spote od La Sante do Jameosa. Tukaj je čutiti pristni lokalizem, saj na nekaterih pedlarskih spotih neavtohtoni surfači nimajo dostopa do vala. Iz obale smo lahko gledali včasih tudi prazne perfektne valove. Na srečo je na otoku še dosti drugih spotov, kjer je omejitev le lastno znanje in izkušnje.
Po otoku se je govorilo, da jadranski lokalci haramo po spotih kar je prišlo na uho tudi priznanemu fotografu Pierru, ki je uletu nas pofotkat na Jameos.

Še vtisi vseh fotrov riperjev:
Žeho: »Mislim, da se na tem tripu imel najbolj radikalne windsurf in surf sešne ever, pa super družbo na vodi«
Jure: »Zimske počitnice na Lanzarotu so ponovno postregle z odličnimi pogoji za wsurf in surf. Valov je bilo čez glavo, par dni smo se navajali potem pa na polno«
Zupo: »Ni ga boljšega kot pošerat nekaj valov z jadranskimi lokalci«
Mič: »Super zimski pobeg z vrhunskimi valovi in še boljšo družbo«

Fotke: Zupo, Jure & Branka, Žeho, Pierre Calviera
Report: Žeho

Klikni na sliko za povečavo…

One Comment

Dodaj odgovor