Bushmana – Živa Trajbarič in Žan Ribnikar

Živa in Žan sta decembra 2014 prišla na Fuerto na surf trip in ugotovila, da bi se tam dalo živeti. Nato sta se presilila in sedaj na Fuerti vodita svojo surf šolo – bushmans.si. Kaj sta povedala za Style team, si preberite v nadaljevanju.

DSC_0016 11

> Kakšno je življenje na Kanarskih otokih?
ŽAN: Skoraj isto kakor v Sloveniji…le da imamo več vetra in valov;)
ŽIVA: Vedno je nekaj za početi. Če ni vetra je dobra perioda z valom. Če ni vala pa je veter. Ali pa je kar oboje skupaj: wuuhuu.

> Pogrešata kdaj domače kraje?
ŽIVA: JAAA, Prekmursko gibanico. Ampak tudi ne preveč, ker vedo kdo pride in kaj od doma prinese. Lih sva pojedla eno domačo orehovo potico, ker so jo tečajniki prinesli. Zahvala babici od družine Podlogar. Mmmm.

ŽAN: In nič več ne kruli po domotožju.
ŽIVA: Seveda ne, ker bo mogel ata Riba (Žanov oče) priti na Fuertoventuro, če bo hotel letos imeti več dni na vodi kakor Žan. Moji so pa itak stalni gostje. Evo, brat še malo pa pride, da ne bo samo mrzlo Kamešnico vozil.Čeprav Kamešnica je top spot- moj lokal spot=)

DSC_0121

> Kako sta se odločila in kaj je bil razlog, da se preselita na Kanarce?
ŽIVA: Prejšnjega decembra (2014) sva prišla sem s kolegi na windsurf trip in sva…
ŽAN: Videla, da bi se tukaj dalo živeti

DSC_0231

> Je težko najti delo za preživetje na Fuerti?
ŽAN: Če znaš nekaj tujih jezikov ni težko.
ŽIVA: Sicer midva sva začela tukaj z mislimi, da odpreva najino šolo, najine tečaje windsurfa, surfa, kajta. Pa sva odprla še v Španiji Autonomo oz. sp.
ŽAN: In zdaj so Bushmani open for business all year around.
ŽIVA: WIIIIIIIII:)) Skoz skačemo in norimo!

IMG_1040-2

> Kaj počneta v zadnjem času?
ŽIVA: V zadnjem času? Evo ti povem direkt za danes. Vstala sva 8:00 in ob 9:00 sva bila že v neoprenu na spotu in lovila s tečajniki valove. Ob 13:00 sva učila windsurf. Za tem seveda par skokov za sebe. Sem ratala tečna sama sebi, ker sem bila lačna. In evo me zdaj je 20:00 sva pojedla kosilo, potico in še puding se ohlaja. To je danes in še vedno je svetlo pa še gremo na igrišče malo (stretching ženske, Žan in fantje pa košarko). Pa malo videote pogledat in in. …No, tak podrobno valda ni treba.
ŽAN: Ja tak je. Predvsem to, da sva non stop na vodi;) BREZ PRITOŽB! In vsak dan je drugačen in to je tisto najboljše! Zato je težko povedati kaj počneva v zadnjem času. Veliko stvari.
ŽIVA: JAAA, v bistvu špilava v zadnjem času kar dosti mini golf. ;))

> Kateri vodni šport vaju sedaj najbolj pritegne?
ŽIVA IN ŽAN: SURF IN WINDSURF
ŽIVA: Jaz se ne morem odločit kateri je boljši. Sta drugačna in se dopolnjujeta. Drug občutek, druge mišice delajo. Fajn sta!

DSC_0493

> Spremljata kaj slovensko wsurf sceno? Bi kaj povedala na to temo?
ŽIVA: To kar vidim po objavah, če kdo kaj objavi in na tekočem sva z bratom, ke mi javi kdaj “žge” na Kamešnici.
ŽAN: Ja vidiva, da vam dobro piha. Pa ata Riba (moj oče) mi javi kje windsurfa.

DSC_0038-2

> Koliko wsurf/kite/surf dni sta imela v 2015?
ŽIVA: 2015 nisva lih natančno štela. Sva se pa odločila, da od 1.1.2016 vodiva statistiko koliko sva na vodi. Koliko učiva in koliko surfava, windsurfava, kajtava. Je prav fajn delat statistiko;)
ŽAN: Evo do zdaj 24.4.2016 imava 58dni na vodi. To so windsurf in surf dnevi. Včasih nisva mogla in tudi zaradi muskelfibra sva malo počivala. Brez pritožb.

> Kakšni so plani za 2016?
ŽIVA: Naredit dosti črtic, kupiti novo (likalno) desko;), in spoznati veliko novih Bushman tečajnikov in stare ponovo videti na spotu kakor surfače;). Pa trik switch kono imam v mislih. Samo danes mi je nekaj nagajal.
ŽAN: Živo naučiti switch kono;), kar bo hitro, če bo porinila tist jadr dol! In seveda, da bodo Bushmani skakali po vodi vse naokrog.

> Bi kaj sporočila slovenskim surfačem?
ŽAN: Pridite na Fuerto!
ŽIVA: Ja, točno tak bo najlažje razložiti kakšno je življenje na Kanarskih, ker to ne moreš opisat. Lahko pa pokažeš.

DSC_0059

DCIM100GOPRO

Dodaj odgovor