slostyle header

DOMOV - - - - - - REZULTATI - - - - - - SLIKE - - - - - - VIDEO - - - - - - SODELUJOČI - - - - - - INTERVJUJI/KOMENTARJI - - - - - - STYLE TEAM
Home - - - - - - - - - - Results - - - - - - - - - - Pics - - - - -- - - Video - - - - - - - - Cooperators - - - - - - - - - - Interviews/Comments - - - - - - - - - - - - Style Team

Najprej bi se rad zahvalil glavnemu sponzorju FUNSPORTS, ki nam je močno pomagal z nagradami, baru Heineken, za prostor za razglasitev in odličen after party, vsem organizatorjem (Gaber, Tinč, Alen ), sodnikom (Borut Lukič, Aljaž Lavrenčič , David Martinčič in predvsem glavnemu sodniku Matevžu Maleju, ki je vse odlično koordiniral) snemalcem (Dule, Šubic), fotografom (Vinko, IvanS) in tekmovalcem ter vsem ostalim, ki so bili kakorkoli prisotni, za en prelep družabni dan, ki se bo zapisal v zgodovino slovenskega windsrfanja.

Style team je tudi letos organiziral tekmo za državno prvenstvo v jadranju na deski (windsurfanju) v disciplini prosti slog. Izpeljali smo jo res gladko, če odmislimo nekatere vetrovne luknje.

Po pogovoru z vremenoslovcem Janezom Polajnarjem smo se odločili dogodek izpeljati v soboto, 20. 10. 2007, čeprav je bila za nedeljo malenkost boljša napoved, ampak kdo bi prišel na after party v nedeljo zvečer? S predsednikom kluba Gabrom Šornom sva zgodaj zjutraj štartala iz Ljubljane in bila ob 8h na prizorišču dogodka. Tam so naju že čakali nekateri sodniki ter tekmovalci (v zbujenem in nezbujenem stanju). Vetra ni bilo. Kmalu se je začela Izola prebujati, prihajali so ostali udeleženci in gledalci, iz Kopra pa je počasi prihajala tudi črna črta, ki oznanja veter.
Ob 9h smo imeli skipper's meeting- Glavni sodnik Matevž Malej je vsem pojasnil pravila, uro začetka tekme, razpored tekmovalcev v heate (dvoboje),... Prvi možni štart je bil napovedan ob 10h.

Tekma

Enojna eliminacija

Najprej smo izpeljali enojno eliminacijo. Po začetnih heatih smo se vsi dobro ogreli in do polfinala je bilo že vroče. Tu so se že srečali polfinalisti- Žiga Hrček se je pomeril z Boštjanom Brnotom, drugi par, ki je pokazal najboljši, najbolj razburljiv in vrhunski heat dneva, pa sta tvorila mladi talentirani Andraž Žan in neverjetni Tine Slabe. Boštjan je z nekaj odličnimi triki, ter zanesljivostjo zasluženo premagal Žigo, dvoboj med Andražem in Tinetom pa je bil vseskozi neodločen. Delala sta Shake, enoročne speed loope, enoročne Punete, Spocke, Flake, skratka top svetovne trike. Tine nam je velikokrat med trikom kar pomahal, kar je dalo občutek, da se primorec le igra na vodi. No to ni bilo čisto res, saj je heat odločil en samcat trik, mogoče bi bilo vse drugače, če Andraž ne bi 1x preveč padel.

V malem finalu enojne eliminacije je Andraž premagal Žigo z zanesljivostjo in nekaj odličnimi triki, Žiga pa je deloval malce utrujeno, saj se je kar velikokrat zmočil.

Veliki finale enojne eliminacije je dobil Tine Slabe. Tokrat je pokazal iz kakšnega testa je, ter z izkušenostjo v lažjem vetru gladko premagal Konana.

S tem smo dobili nujno potrebne rezultate, tekma je bila pod streho, vendar nas je čakala še dvojna eliminacija, kjer so imeli tisti, ki so prehitro izpadli možnost svoj rezultat izboljšati. In nekateri so ga!

Tabela

Dvojna eliminacija

Po daljšem premoru, ki ga je glavni sodnik Matevž Malej presneto dobro zadel, saj je ravno v tem času veter pojenjal, se je začela dvojna eliminacija.

Tu so se začela presenečenja, Tine Lavrič (Tinč) in Žan Šude (Žan89) sta kar lepo napredovala. Tinč, ki je v enojni eliminaciji izpadel v prvem krogu proti Mateju Učakarju je preko Roka Šerone, Žana Ribnikarja in Roka Lacka napredoval na končno 6. mesto, lahko pa bi še bolj saj je zaradi neznanih razlogov predal dvoboj z Milošem. Pravtako je pozitivno presenetil mladi Žan89, ki je bil prvo kolo prost, nato je premagal Mateja Učakarja in nakoncu izpadel šele proti Milošu ter osvojil končno 7. mesto.

Miloš Miloševič je v nadaljevanju klonil proti Žigi ter zasedel končno 5. mesto.

Zadnji veljavni heat dvojne eliminacije med Žigo in Andražem je bil večkrat prekinjen zaradi pomanjkanja vetra. Žiga, ekspert za lahek veter je naredil kar nekaj trikov, medtem ko je šlo Andražu slabše, poleg tega pa so ga začeli grabiti grozoviti krči v obeh nogah, tako da smo kar nekaj časa poslušali ne prav prijetne krike bolečin iz vode. Med prekinitvijo heata je Andraž komaj prišel iz vode, kjer so mu starši prišli na pomoč. Ta dogodek je lahko v opozorilo vsem, ki mislite da pravilna prehrana ter uživanje zadostne količine tekočine ni pomembno! Heat je na koncu po ocenah sodnikov vseeno dobil Andraž.

Po tem heatu bi se morala pomeriti torej Andraž in Konan, vendar je bilo tekmovanje razumno prekinjeno, saj je veter močno popustil, tako da bi od celodnevnega tekmovanja utrujeni tekmovalci morali čakati na hudem mrazu. Andraž je bil utrujen, Boštjan zadovoljen z 2. mestom in malo verjetno bi bilo, da bi Tine Slabe prepustil 1. mesto komu drugemu.

Tabela

Tako so končni uradni rezultati postali takšni:

1. Tine Slabe
2. Boštjan Brnot
3. Andraž Žan
4. Žiga Hrček
5. Miloš Miloševič
6. Tine Lavrič
7. Žan Šude
7. Rok Lacko
9. Matej Učakar
9. Mitja Kotnik
9. Miha Lah
9. Žan Ribnikar
13. Jurij Panjan
13. Jure Černec
13. Rok Šerona

Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad v baru Heineken v Portorožu:

Po tekmovanju nas je okrog 40 odšlo na okrepčevalno pojedino, nato pa se je naša pot nadaljevala in končala v Portoroškem baru Heineken. Tu smo okrog 9h razglasili zmagovalce in podelili nagrade. Zmagovalec Tine Slabe se je zahvalil vsem za odlično organizacijo in tekmovanje, potem pa se je začel žur, ki se je za nekatere zavlekel pozno v noč.

Se vidimo naslednje leto!

Pamir