Sardinija costa norte – Aleš Žehelj

Super reportaža iz prvomajske Sardinije.

Še dan pred vkrcanjem na trajekt za Sardo s Tadejem skačeva in rajdava konkreten južni val na lokalnem spotu. Dan kasneje s Kanaretom na severni sardinski obali že rajdava mega valove, ki so krepko presegali višino jamborja. Trening na domačem terenu se je obrestoval. MOLTO BENE!
Severna obala Sardinije se je zopet izkazala za raj, saj so praktično ves čas našega popotovanja po severni sardinski obali sledili sešni s pedlarco na popolnih valovih in windsurfaški dnevi na valovih ter perfektnih pogojih za freestyle in freeride, seveda v dobri družbi prijateljev in znancev z lokalnih spotov. Poleg nas izkušenih windsurf mačkov so zelo dober nivo znanja in zagretosti pokazali mulci in naša dekleta. BRAVISSIMO!
Relief otoka omogoča odprtost na vse smeri vetra in valov, zato dobro poznavanje spotov ter vetrovnih pogojev zagotavljata obilico različnih razmer ter ogromno časa ki ga lahko preživimo na deskah. O dolgi tradiciji windsurf kulture na Sardiniji govori dejstvo da je legendarni Robby Naish tu tekmoval in odkrival nove spote že v 70-ih letih prejšnjega stoletja.
Med sešni smo seveda raziskovali otok, se predajali gurmanskim užitkom ter uživali življenje po italjansko.
LA VITA E BELLA!

Komentarji

komentarjev

Dodaj odgovor