V prejšnjem delu smo povedali kaj se je dogajalo do finalnih dvobojev v dvojni eliminaciji. Tokrat pa sledi nadaljevanje zgodbe in sicer tudi z vidika tekmovalcev, ki so v teh dvobojih sodelovali. 

Na koncu preberite še kaj smo povedali o tekmi organizatorji, kdo je sploh to bil, kako je izgledala podelitev,...

 

...Matej Učakar je bil izčrpan, poleg tega pa je Simič že kar izkušen srfač in se je skozi cel dan učil in učil ter prav v zadnjih dvobojih izpilil svojo taktiko, ter se navadil na težke izolske pogoje. Matej si je sicer želel več ampak v teh pogojih je dal svoj maksimum in z nekaj dodatne sreče, ki jo bo morda imel naslednje leto, bi se lahko povzpel na stopničke.

(klikni na sliko za povečavo) 


Matej, One handed Flaka (Trgovina Flaka je tudi njegov sponzor :) )
  
Marko Simič, Spock

Sledil je heat Simič-Miloševič. Simič je imel revanš in dobil ga je. Miloš v teh trenutkih ni imel pravega občutka in vozil je malce slabše kot prej, kar pa je bilo več kot premalo za razigranega Simiča, ki je povedal:

Z Učakarjem ni bilo tako težko kot z Milošem. Ko sem v enojni eliminaciji izgubil proti Milošu, sem se veliko naučil in sem se zbral in v teh pogojih poskušal dati od sebe svoj maksimum. Izida tekme nisem poznal, vendar sem bil sam pri sebi prepričan, da sem Miloša tokrat premagal... Dobro sem odpeljal heat in na koncu se je izplačalo.Marko Simič, Speed loop

In do konca sta bila samo še dva dvoboja. Andraž je še vedno čakal v finalu finala (Finale dvojne eliminacije) in napeto spremljal dvoboj med lanskim prvakom Šudetom, ki je ravnokar dobil novega tekmeca, nevarnega Simiča. V tem heatu smo res videli veliko trikov, čeprav jih je bilo na žalost veliko odpeljanih daleč stran od obale. Žan Šude je pokazal, da ni zastonj 18. tekmovalec evropskega pokala EFPT ter lanski zmagovalec SLO STYLA 2008. 

Žan o dvoboju s Simičem: 

1. heat proti Markotu Simiču... Vedel sem da bo Marko utrujen, naredil sem Ponch, Flako one handed, Flako, Puneto, Clew first Puneto, Eslider, speed loop. 


Žan Šude, Ponch

Žan se veseli zmage nad Simičem

Marko Simič, ki je bil tudi odličen in marsikdo je že mislil, da je Šudeta vendarle ugnal pa je povedal: 

Proti Šudetu sem vozil slabše. To je bil že tretji heat zaporedoma in verjetno je faktor utrujenosti naredil svoje. Na koncu sem ugotovil, da sem izgubil le za eno točko! ter s tem finale in zagotovljeno drugo mesto. 

Če potegnem črto sem zadovoljen, glede na to da v takih pogojih nisem treniral skoraj dva meseca.


Marko, Flaka in Šude v ozadju


Spock one handed


Konec tekme za Hrvata. 


Šude gre na pavzo pred finalom

 

 

Marko je bil torej zagotovo 3. kaj pa oba Žana?

Andraž Žan je dočakal svoj finale. Poln samozavesti je s svojo 4ko pokazal svoje vrline in gledalce navduševal z najnovejšimi svetovnimi triki, s polno hitrostjo je letel in se vrtel in... 

Veter je bil zelo spremenljiv in nekonstanten, zato je bila izbira jadra prava loterija. na srečo sem izbral pravega 4.3 in imel dovolj moči v njem, da sem brez težav pokazal kaj znam. Sigurno bi bilo še bolj zanimivo, če bi bila voda bolj ravna in urejena, vendar je tudi v težavnih pogojih potrebno znati vse. Na začetku heata sem odpeljal nekaj težkih trikov(še posebno za te razmere), proti koncu pa je vetra primanjkovalo in odpeljal sem le še nekaj lahkih trikov, kar pa je bilo seveda dovolj za zmago. Šudeta nisem spremljal veliko, tu pa tam, vseeno sem vedel kaj je bilo potrebno narediti, da ga premagam, tako kot za vse ostale. Malo taktike, malo sreče in veliko znanja ter motivacije pa ti zmaga ne uide.


Andraž Žan, Switch stance Chachoo

Shovit

Speed loop 

 

Dobili smo novega državnega prvaka. Zasluženo je to osvojil Andraž Žan letos 13. na PWA v freestylu (to je najboljša uvrstitev kakega Slovenca na PWA!), drugo mesto pa je pripadlo Žanu Šudetu, ki si ga je prav tako pošteno zaslužil. 

Žan Šude:

V heatu proti Andražu je nagajal veter. Najprej za 4.7 na koncu heata pa nič vetra. Naredil sem skoraj vse trike kot v prejšnjem heatu razen Esliderja in Punete- ki jo je zamenjal Switch stance Vulkan. 


Žan Šude, še en Ponch 


One handed Flaka 


 

 

Sledila je podelitev in pogostitev. Najprej smo si privoščili pice in nekaj popili, potem pa je prišel čas za razglasitev.

Aleš Vedlin, Jure Černec in Jurij Panjan, ter Gaber Šorn, ki ga ni na sliki, smo bili glavni organizatorji tekme.

"Ok, zdaj pa je čas za razglasitev rezultatov in podelitev nagrad. Najprej naj povem, da smo veseli vaše udeležbe, tekma je bila naejena za predvsem vas. Nekateri s s svojimi rezultati zadovoljni, nekateri ne, tako pač je na tekmah in pridejo še nove kjer se lahko vse spremeni.

 

Zahvalil bi se sodnikom- Tine Slabe, najbolj uspešen profesionalni slovenski srfač, Borut Lukič- Bobo, odličen srfač, ki pomaga na vseh področjih srfanja v Sloveniji, Žiga Hrček, vodja zelo uspešne Quiksilver windsurf šole ter bivši tekmovalec, in nazadnje še Borut Bratuša, ki nam je pomagal pri zastavah in je imel na začetku malce problemov :). Hvala da ste pomagali pri sojenju, vaše delo ste opravili s čisto desetko! Tudi tekmovalci so vas pohvalili!

Hvala vsem ostalim, ki ste tekmo prišli pogledat v živo oziroma kakorkoli sodelovali pri organizaciji (Nina- čajček, Stanekanare in Vedlin- megafon,  Marko Čukič in Andražev brat- Kamera, Matevž in Igor- fotografiranje,...

Ter še posebej velika zahvala našim sponzorjem, ki ste z nagradami poskrbeli za naše tekmovalce, bodoče zmagovalce, organizatorje, učitelje ... skratka slovensko srfanje zdaj in v bodoče. Style team se vam močno zahvaljuje!!!

Upajmo, da bomo naslednje leto združili moči vsi klubi sponzorji tekmovalci in gledalci ter naredili še večji dogodek, bolj odmeven in še bolj atraktiven, a naj ostane to super druženje in sproščeno vzdušje, ki nas vsako leto spremljata v Izoli!  

Pamir v imenu Aleša, Jureta, Gabra in preostalih članov kluba Style team! 

Torej naj začnemo od zadnjega proti prvemu, kot je to v navadi:

9. mesto:

Dennis Lampret, Jaka Mankoč, Jaka Mulej, Robert Rekar in Žiga Korenč

7. mesto:

Jure Černec in Jurij Panjan  (že 3. zapored sta osvojila isto mesto!) 

6. mesto: 

Mitja Kotnik


Anja je pomagala podeliti nagrade in čestitala Mitji 

5. mesto:

Matej Učakar

4. mesto in 3. mesto slovenskega državnega prvenstva!:

Miloš Miloševič

3. mesto!:

Marko Simič

2. mesto in 2. mesto slo DP!!: 

Lanski državni prvak- Žan Šude

ter na koncu še najboljši letošnji srfač v freestylu v Sloveniji:

1. mesto in prvo mesto na Slo DP!!!: 

Andraž Žan 

Tekmovalci so nato prejeli medalje in med razglasitvijo nagrade sponzorjev 

 

 Se vidimo naslednje leto!