SARA - gledalka in srfačica:

Slo Style 2009 - super ideja, sreča z vremenom ter dobra realizacija. Zagotovo si zaslužijo čestitke organizatorji, ki so celoten event speljali na nivoju, ter tekmovalci, ki so nam (gledalcem) pokazali in dali tisto, po kar smo prišli – užitek ob opazovanju zahtevnih trikov ter razširjanje srfarskega znanja.
Sam spot, ki ga ni bilo težko najti, je omogočal dobro spremljanje dogajanja na vodi, kar je definitivno velikega pomena za gledalce. Ljudi je bilo kar dosti, predvsem znane face, in vzdušje zelo dobro. Všečna je bila sproščenost, ki je vladala med samimi tekmovalci, ker pregovorno »slovenske nevoščljivosti« ni bilo opaziti, kanček »zdravega in pozitivnega tekmovalnega naboja« pa je pripomogel, da smo videli dobro tekmo. Škoda za odpoved slaloma, ki bi še dodatno popestril dogajanje.
Ena izmed redkih stvari, ki bi jo veljalo izboljšati, je samo komenitranje tekme, saj bi bilo predvsem za nepoznavalce izvedenih trikov ter nasploh scene windsurfinga zelo zanimivo izvedeti, kdo je izvedel kateri trik, kako je bil ocenjen ..., čeprav verjamem, da je v tako zahtevnih razmerah (veter) in z majhno tehnično podporo, to skoraj nemogoče izvesti. To pa se seveda navezuje na moj predlog – predlagam da iz »majhne, precej interne« tekme, v prihodnosti nastane »velik« dogodek, lahko tudi šov, ki bi (s primernim pristopom ter večjo medijsko izpostavljenostjo) lahko veliko dal slovenski srfaški in (!) športni sceni. Ker pa je izvedba takšnega projekta zelo zahtevna, predlagam, da Style Team ne ostane sam, ampak naj doda nekaj vsak, ki to sceno sestavlja. Zato: slovenska srfaška scena, združi se!
Drugače pa – kot bi rekel moj najljubši selektor: »Kapo dol, fantje!«

 

Ivan Škrlec- gledalec in fotograf:

Mrzlo je blo ko hudic in nisem nic surfal. Pa konc oktobra ni nobene bejbe vec za fotkat! Klinac, to morate nardit polet!! Tezko je bilo parkirati in ce bi bila slalom tekma, bi ne mogel tekmovati, pa mogoce se kdo ne. Izola ne vem, ce je dober prostor za to. Sicer lepo vidi komisija dol na polje, to je pa tudi vse. Zusterna, tudi kar se tice flaha in freestyle, o parkiranju pa da ne govorim, bi bila po moje boljsa izbira. Vsaj v takem vetrovnem dnevu, kot je bil v nedeljo.
Drugace pa: super speljana tekma! Vem v Slo je to full tezko nardit in pac je to skoraj najvec, kar lahko clovek zoorganizira. Vsa cast!

Borut Bratuša - sodnik:

Moj komentar na tekmo slo style 2009:
Tekma sama je bila odlično organizirana vse pohvale, mogoče sem se jaz še malo lovil z timing-om glede zastavic, samo me je Tine kar lepo učil in se mu zahvaljujem. Malo je bilo problemov z uro, izgleda Tinetova ura in ure tekmovalcev niso bile do sekunde usklajene, tudi to smo zrihtali, tako da sojenje je bilo odlično. Čaj je bil super, je lepo pogrel, hvala Nini. Vesel sem ker je Andraž zmagal, vsi tekmovalci so bili dobri, saj so izredno težki pogoji v Izoli, posebej dobra je bila dvojna eliminacija in finalni boji. Zelo zanimiva tekma tudi za gledalce, škoda da ni bilo še več tekmovalcev in da ni bilo slaloma. To je moj komentar pa še veliko takih tekem!
Z odličnimi surfarskimi pozdravi!

 

Aleš Vedlin - organizator, komentator, srfač:

Tekma je bila zelo zanimiva in napeta, saj so tekmovalci navdušili z odličnimi vožnajmi. Pohvalil bi gledalce, ki so odlično navijali. Tudi veter nas je pozitivno presenetil, tako da smo lahko izpeljali obe eliminaciji. Menim, da je bila tekma dobro izpeljana, vendar bi se dalo še veliko postoriti glede popestritve dogodka, medijske pokritosti in promocije tekme. Vse misli so že uperjene v Slostyle 2010, ki upam, da ne bo več le tekma ampak dobro obiskan "event" z denarim nagradnim skladom..

Viki - gledalka in srfačica:

Vzdušje je bilo čudovito, kljub mrazu je bilo gledalcev veliko, saj smo navsezadnje končno dočakali celotno ekipo slovenske freestyle ''smetane''. Vse je bilo tako kot je treba, organizacija je bila odlična, za napeto vzdušje med heati je so seveda poskrbeli tekmovalci. Burja si je dala duška, val je prihajal iz vseh strani, vseeno pa je bilo vidnih obilo atraktivnih trikov. Čestitike Andražu za prvo mesto, vsem tekmovalcem pa se zahvaljujemo, saj ste bili prava paša za oči. Upam, da se bomo prihodnje leto srečali v še večjem številu, tako gledalci kot tekmovalci. ;)

 

Nina Tanhofer - srfačica in pomoč pri hrani in pijači:

Čestitam ekipi Style Teama za izpeljano državno prvenstvo. V času, ko imamo veliko dobrih tekmovalcev in ko je nivo srfanja in freestyla pri nas kar visok, je škoda, da se iz Slo Styla ne naredi še kaj več – morda celodnevni dogodek, neke vrste domači srfaški praznik (must be event), podkrepljen še z nekim postranskim dogajanjem – seveda vse povezano z windsurfanjem. Vsekakor je za to potrebno veliko dela in organizacije, ter sreče, da se dan eventa ujame z dobro vetrovno napovedjo.

Lahko rečem, da je bilo vzdušje na tekmi super, tekmovalci dobro pripravljeni, sodniki in celotno sojenje na visokem nivoju ... Nagrada za vse, ki smo bili tam, je bila vsekakor dobra dvojna eliminacija, prijetno je bilo tudi druženje po sami tekmi. Je pa manevrskega prostora še veliko. Morda bi bilo smiselno zadevo začeti organizirati že kakšnega pol leta prej, verjamem, da nas je veliko, ki smo tako ali drugače pripravljeni pomagati pri organizaciji. S tem bi lahko nivo same tekme in prireditve precej dvignili, morda s promocijo zagotovili več obiskovalcev, ter posledično tudi več medijske omembe post festum. V vsakem primeru naslednje leto spet z veseljem spečem štrudl in kuham čaj ;)

Tine Slabe - glavni sodnik in profesionalni surfač:

Mislim, da je tekma dobro uspela, saj smo v sicer sunkoviti, a močni burji izpeljali dvojno eliminacijo, tako so vsi fantje dobili dve priložnosti, da pokažejo kaj so se naučili. Vesel sem, ker vidim, da je kar nekaj fantov zelo motiviranih in iz leta v leto ogromno napredujejo. Bilo je nekaj izjemno tesnih bojev zato odločitev o zmagovalcu posameznih heatov ni bila najlažja, a kljub vsemu mislim, da so bili končni rezultati zelo realni in čestitke vsem tekmovalcem za prikazano. Želim si, da bi se prihodnje leto prijavilo še več tekmovalcev! Bravo Style team za še eno uspešno organizirano državno prvenstvo!

 

Mojca Bandelj - srfačica in gledalka:

Zeblo me je. Naslednjič naročite toplejše vreme in nas bo zagotovo več gledalcev. Po pričakovanjih je zmagal Andraž Žan, ki je ponovno potrdil, da je najboljši. Ostali pa so mu tesno za petami. Sicer sem navijala za Pamirja, ki mu je žal zmanjkalo mal sreče. Pa drugič! :)