Ime: Andraž

Priimek: Žan

Starost: 21let

Kluba: KJD Tramontana

Sponzorji: RRD, Prosurf, Quiksilver windsurf šola, Pharmagan, CAAS, DMC.si.

Najboljše uvrstitve:
PWA 13.mesto overall, EFPT 11.mesto overall, državni prvak 2009.

Največja neumnost ki si jo naredil v življenju: Jih je kar nekaj...

Življenjski moto:
Windsurfing is life the rest just details


Style team: Kakšni so bili tvoji cilji pred tekmo? Postati državni prvak

ST: Kje koliko časa in kako si se pripravljal na tekmo? Pripravljal sem se celo leto, predvsem na svetovni in evropski pokal, saj nisem bil prepričan, če se bom državnega prvenstva lahko udeležil.

ST: Kako si se odrezal na tekmi? Katere nasprotnike si imel, kako ti je šlo,...? Postal sem državni prvak. Moji nasprotniki so bili: Lampret, Simič, Šude. Na začetku mi je primanjkovalo vetra, drugače pa mislim, da sem za razmere kot so bile vozil kar v redu.

ST: Kakšni so bili pogoji na vodi, kako si se znašel? Pogoji so mili zelo težavni. Veter nekonstanten, morje razburkano na vse strani, vendar se vedno nekako znajdeš, to je vendarle pogoj za uspeh.

ST: Katere trike odpelješ v idealnih pogojih in katere se trenutno še učiš? V idealnih pogojih odpeljem skoraj vse kar obstaja, razen norih Golitovih variacij. Učim se prav tako veliko trikov npr. spock into culo, kono, burner,....

ST: Najboljši trik, ki si ga na tekmi odpeljal? Hm... toad(misty flip)

 

ST: Kakšna se ti je zdela tekma nasplošno? Katere so bile pozitivne stvari in kaj bi lahko bilo še boljše? Tekma je bila super. Dobra organizacija, odpeljali smo dvojno eliminacijo, bilo je kar dosti gledalcev, kar je zelo pomembno... Boljše... Ura bi lahko bila bolj natančna, nekaj več stvari bi se dalo narediti glede medijske pokritosti in promocije samega eventa.

ST: Bi rad še kaj dodal?
Tekma je bila uspešno izpeljana, upam da bo naslednje leto še več takšnih, da se vsa scena še malo hitreje razvija. Čestitke vsem tekmovalcem, nekateri ste nabirali izkušnje
drugi ste se borili za naslov. Samo trenirat je treba, vsak trud se enkrat sigurno poplača ne glede kdo si, kje si, kaj si. Motivacija in vztrajnost! Zahvalil bi se tudi vsem gledalcem, prijateljem, vsem ki so me kadarkoli podpirali,
sponzorjem in pa seveda staršem.

ST: Kakšni so tvoji načrti za prihodnost? V Načrtu imam Egipt, nato Cape Town, zatem Egipt, sledijo vsa tekmovanja EFPT-ja ter PWA-ja, vmes mogoče še kakšni promocijski eventi, pa seveda Quiksilver windsurf šola (el tur, maroko, lefkada, el tur, dahab?, el tur). Se pa lahko še kaj spremeni.

ST: Se vidimo naslednje leto? Seveda, potrebno je branit naslov!

ST: Čestitke in hvala za intervju!
Hvala!

Še nov promo filmček: http://www.vimeo.com/7086079

in vse kar se dogaja v mojem windsurfarskem življenju si

lahko ogledate na: www.andrazzan.blogspot.com , kmalu pa bo

online tudi čisto nova spletna stran.

Lahko tudi malo podprete windsurfing v svetu in kupite DVD

FOUR DIMENSIONS(več info na az.slo49@gmail.com), ter hkrati

uživate, ko ne morete na vodi. Tukaj je pa trailer:

http://www.vimeo.com/5949743