Ime: Miloš

Priimek: Milosevič

Starost: 32

Klub: ŠRD Surf

Sponzorji: Surf Shop, Madness, MFC,
Surf Lab

Najboljše uvrstitve: 2. mesto Slo Style 2008, 3. mesto Slo Style 2009, 6. mesto EFPT Perna

Največja neumnost ki si jo naredil v življenju: Že dolgo nobene praveč se ne spomnim

Življenjski moto: Nema odmora dok traje obnova!

Style team: Kakšni so bili tvoji cilji pred tekmo? Nisem si zastavil nobenih ciljev, saj sem od lanskega Slo Styla približno 20 krat vozil freestyle. Želel sem se udeležiti tekme in podpreti dogodek, ter surfati kar najbolje.

ST: Kje koliko časa in kako si se pripravljal na tekmo? Na tekmo se nisem pripravljal. En mesec pred tekmo sploh nisem windsurfal. Kot rečeno ne treniram vec freestyla ampak surfam za svoj užitek, ponavadi na valovih v toplih krajih. Sem pa letos nasplošno surfal manj kot prejšnja leta.

ST: Kako si se odrezal na tekmi? Katere nasprotnike si imel, kako ti je šlo,...? Zasedel sem 4. mesto s katerim sem glede na okoliščine zelo zadovoljen. Premagal sem Pamirja in Žigo Korenča, ki je celo poletje treniral freestyle. V enojni eliminaciji sem premagal še Marka Simiča, ki me je nato premagal v dvojni. Žal sem najboljše heat-e prikazal v dobljenih situacijah in malo slabše takrat, ko bi to bilo najbolj potrebno.

ST: Kakšni so bili pogoji na vodi, kako si se znašel? V Izoli so vedno težki pogoji, saj je voda čisto razmetana in veter zelo nepredvidljiv. V polfinalu proti Žanu Šudetu sem izbral jadro 4.7 nato pa se je veter okrepil iz 20 na 35 vozlov in nisem mogel narediti niti enega samega trika. Na koncu pa so pogoji za vse enaki in zmagal je najboljši.

ST: Katere trike odpelješ v idealnih pogojih in katere se trenutno še učiš? Odpeljem, kar nekaj trikov, najbolj pa mi je vseč občutek pri Shaki in Backloop-u. Rad bi se naučil Goiter in Pushloop table.

ST: Najboljši trik, ki si ga na tekmi odpeljal? CF Puneta v glisažo

ST: Kakšna se ti je zdela tekma nasplošno? Katere so bile pozitivne stvari in kaj bi lahko bilo še boljše? Zastave bi lahko bile večje saj so bile iz vode nerazpoznavne in včasih nisem vedel, če je že nastopil moj heat ali se vozi predhodni. Drugače pa se mi je zdela tekma zelo simpatična, super se je odrezal Vedlin za mic-om. Prav tako pohvala vsem trem sodnikom, ki so svoje delo opravili enkratno.

 

ST: Bi rad še kaj dodal? Ne

ST: Kakšni so tvoji načrti za prihodnost? Hočem preživet čimveč časa po različnih koncih sveta z lepimi valovi in side ali sideoff vetrom. Tudi v surfanju (padlanju) bi se rad se marsikaj naučil.

ST: Se vidimo naslednje leto? Ker imam nekaj precej težav pri iskanju sponzorja za deske verjetno ne bom več imel freestyle deske. Ampak upajmo na najboljše, vsekakor pa se vidimo naslednje leto ali kot tekmovalec ali pa kot gledalec ali v kakšni drugi vlogi.

ST: Čestitke in hvala za intervju!